Mielone z marchewką

Mielone z marchewką
> 3-4 os.
> 60 min
łatwe
przystępne
avatar Autor: Bellapi
Czy wam też zostały jarzyny z wywaru? Pewnie tak. Ja dzisiaj postanowilam gotowane marchewki dodać do mielonych do tego natka pietruszki...... Wyszło pysznie. Sami spróbujcie

Składniki

  • 0,5 kg mięsa mielonego
  • 1 kajzerka
  • 1 jajko
  • 1 cebula
  • 2 ugotowane marchewki
  • 3 łyżki musztardy
  • 1 łyżeczka chrzanu z żurawiną
  • Natka pietruszki świeża opcjonalnie suszona
  • Pieprz
  • Sól
  • Olej rzepakowy do smażenia
  • Czosnek staropolski
  • Bułka tarta

Przygotowanie

  1. Bułkę moczymy w mleku. Dokładnie odciskamy i przeciskamy przez praskę.
    Cebulę obieramy, siekamy w drobną kostkę i szklimy na łyżce oleju.
    Studzimy.
    Marchewkę kroimy w drobną kostkę.
    Do miski wrzucamy mięso, cebulę, marchewkę, bułkę.
    Wbijamy jajko dodajemy musztardę i chrzan. Doprawiamy solą, pieprzem i czosnkiem. Dodajemy natkę.
    Wszystko dokładnie mieszamy.
    Formujemy niewielkie kotlety, obtaczamy w bułce i smażymy na rozgrzanej patelni na rumiano.
    SMACZNEGO!!!

Komentarze do przepisu (17)

kasia-p 06 lutego 2017
Z marchewką nie robiłam. Na pewno spróbuję :)
Docherro 06 lutego 2017
Muszą być pyszne,ale bym zjadła...superrr..pomysł:)
Facet_w_kuchni 07 lutego 2017
Czasem takie z pozoru proste pomysły są najlepsze :) Dla mnie OK :)))
Pozdrawiam.
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • 0,5 kg mięsa mielonego
  • 1 kajzerka
  • 1 jajko
  • 1 cebula
  • 2 ugotowane marchewki
  • 3 łyżki musztardy
  • 1 łyżeczka chrzanu z żurawiną
  • Natka pietruszki świeża opcjonalnie suszona
  • Pieprz
  • Sól
  • Olej rzepakowy do smażenia
  • Czosnek staropolski
  • Bułka tarta
Składniki