Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nietypowy pomysł na przyrządzenie kotletów - mielone z kostką lodu w środku. Ten prosty trik sprawi, że kotlety nigdy nie wyjdą za suche. Włożenie kostki lodu do środka sprawi, że mięso podczas smażenia zachowa soczystość i smak bez względu na to, ile dodamy do środka bułki tartej, czy innych składników. Wypróbuj ten przepis, a z pewnością nie pożałujesz.
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 63
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 162
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 380
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 104
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 63
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 162
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 380
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 104
Składniki
Cebulę pokrój w drobną kostkę.
Do miski przełóż mięso mielone. Dodaj pokrojoną cebulę, wbij jedno całe jajko. Wsyp bułkę tartą i przyprawy. Składniki na kotlety wyrabiaj dłońmi.
Zwilż dłonie. Odrywaj po kawałku mięsa. Formuj okrągłe placki, do środka każdego z nich włóż po niewielkiej kostce lodu. Zlep brzegi kotletów w taki sposób, żeby kostki lodu były idealnie schowane w środku.
Na patelni rozgrzej dwie łyżki klarowanego masła. Mielone z kostką lodu smaż na rozgrzanym tłuszczu z dwóch stron na rumiany kolor.