Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smażone kotlety z udźca indyka podane z ziemniakami i sałatą z jogurtem.
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 190
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 190
Składniki
Do mielonego z czosnkiem mięsa dodajemy jajka, bułkę tartą, i przyprawy, dokładnie wyrabiamy. Cebulę podsmażamy na łyżce smalcu. Podsmażoną, ostudzoną cebulę dodajemy do mięsa. Wszystkie składniki dokładnie wyrabiamy. Z mięsa formujemy kotlety i smażymy je na gorącym tłuszczu z obu stron na rumiany kolor. W między czasie gotujemy ziemniaki i robimy sałatę z jogurtem. Usmażone kotlety podajemy z ziemniakami i sałatą z jogurtem. Smacznego !!!