Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Mielone z indyka z tymiankiem"
Letnia wersja włoskiego makaronu.
Odsłon: 39
Na pyszną kolację lub do pracy na zimno.
Odsłon: 43
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 40
Letnia wersja włoskiego makaronu.
Odsłon: 39
Na pyszną kolację lub do pracy na zimno.
Odsłon: 43
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 40
Składniki
Cebule umyć, obrać, drobno posiekać, podsmażyć na 1 łyżce oleju, wystudzić.
Mięso połączyć z majonezem, przyprawami i suszonym tymiankiem, dodać cebulę. Wstawić do lodówki na 30 min, by smaki się przegryzły. Masę wymieszać z jajkami i bułką.
Z masy formować zwilżonymi dłońmi okrągłe kotleciki, każdy z nich obtoczyć w bułce tartej, smażyć na złoto z każdej strony na dobrze rozgrzanym oleju.
Po usmażeniu kotlety warto osączyć z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym. Przed podaniem dla smaku i wyglądu posypać listkami świeżego tymianku.
Jeśli do masy mięsnej dodasz nie dwa, ale trzy jajka, w tym białka ubite na sztywno, kotlety będę rozpływać się w ustach.
ok. 45 minutŹródło: Twoje Imperium