Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Piekę je bardzo często bo są szybkie i łatwe do przygotowania – nawet laik ku...
Odsłon: 150
Przepyszna świąteczna sałatka mojej cioci Teresy, tym razem z surimi. Może by...
Odsłon: 7591
Szybki jarski obiad w 10 minut, idealny na Wielki Piątek
Odsłon: 205
Gulasz z królika w śmietanie, zapiekany pod ciastem francuskim. Można przygot...
Odsłon: 109
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 211
Piekę je bardzo często bo są szybkie i łatwe do przygotowania – nawet laik ku...
Odsłon: 150
Przepyszna świąteczna sałatka mojej cioci Teresy, tym razem z surimi. Może by...
Odsłon: 7591
Szybki jarski obiad w 10 minut, idealny na Wielki Piątek
Odsłon: 205
Gulasz z królika w śmietanie, zapiekany pod ciastem francuskim. Można przygot...
Odsłon: 109
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 211
Składniki
Pieczarki pokroić w talarki, dodać cebulę pokrojoną w kostkę. Wlać 2-3 łyżki oleju i udusić pod przykryciem. Paprykę pokroić w paski, dodać do pieczarek i dusić aż papryka będzie miękka. Odstawić do wystygnięcia.
Do mięsa mielonego dodać pieczarki, jajko, 2 łyżki bułki tartej. Doprawić solą i pieprzem. Wszystko wymieszać.
Uformować kotlety, obtoczyć w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju. Moje kotlety muszą być mocno przypieczone dlatego są takie ciemne.