Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Mielone z gryką i pieczarkami"
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 484
Domowy kompot z rabarbaru - jak u babci. Prosty i sprawdzony przepis na kompo...
Odsłon: 67
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 146
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 484
Domowy kompot z rabarbaru - jak u babci. Prosty i sprawdzony przepis na kompo...
Odsłon: 67
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 146
Składniki
Kaszę gotuję na sypko w osolonej wodzie. Bułkę tartą zalewam letnią wodą, odstawiam na 5 min.
Mięso wyrabiam z jajkiem, namoczoną bułką tartą, doprawiam solą, pieprzem i przyprawą do grilla. Pieczarki czyszczę i ucieram na tarce o dużych oczkach.
Cebulę drobno siekam, podsmażam wraz z pieczarkami. Dodaję kaszę oraz natkę. Doprawiam do smaku.
Łyżką nabieram troszkę mięsa, spłaszczam, nakładam farsz i zlepiam, formując kotleciki.
Obtaczam w bułce tartej. Obsmażam na oleju ze wszystkich stron.
30 min
Porcja 410 kcal
Koszt porcji ok. 3,50 zł
Przepis na 4 porcjeŹródło: Kobieta i życie