Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiedy znudziły nam się zwykłe mielone albo zostały z poprzedniego dnia, możemy wykorzystać ten przepis. Polecam kotlety są pyszne.
Jak przygotować i z czym podać wątróbkę, aby smakowała wyśmienicie? Według na...
Odsłon: 1004
Super smaczna sałatka śledziowa z dodatkiem 3 składników: kukurydzy, cebuli i...
Odsłon: 40
W sezonie używam świeżego rabarbaru, ale zapewniam że rabarbar świetnie się m...
Odsłon: 97
Sałatka z różowego ryżu (ryż gotowany z buraczkiem) , biała rzepa ze zmielony...
Odsłon: 68
Jak przygotować i z czym podać wątróbkę, aby smakowała wyśmienicie? Według na...
Odsłon: 1004
Super smaczna sałatka śledziowa z dodatkiem 3 składników: kukurydzy, cebuli i...
Odsłon: 40
W sezonie używam świeżego rabarbaru, ale zapewniam że rabarbar świetnie się m...
Odsłon: 97
Sałatka z różowego ryżu (ryż gotowany z buraczkiem) , biała rzepa ze zmielony...
Odsłon: 68
Składniki
1. Mięso mielone przekładamy do miski, wbijajmy jajko, doprawiamy solą, papryką ostrą, majerankiem. Następnie dodajemy obraną, drobno pokrojona cebulę, wsypujemy bulkę tarta, wlewamy śmietanę i wyrabiamy masę mięsną. Robimy okrągłe kotlety, panierujemy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju z każdej strony.
2. Na drugiej patelni prużymy na rozgrzanym oleju warzywa ( marchewkę z groszkiem) podlewamy ½ szklanki wody, dodajemy kostkę, solimy i gotujemy 20 minut. 3. Mąkę rozrabiamy ze śmietaną i hartując wlewamy do warzyw, chwilkę gotujemy.
4. Warzywa łączymy z kotletami. 5. Gotowe. 6. Smacznego.