Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mielone faszerowane serem feta podane z marchewką i kaszą kuskus. Pyszny danie obiadowe lub kolacja na ciepło:)
Zupa na rosole z niedzieli to idealna propozycja na pożywne i pyszne danie, k...
Odsłon: 695
Bardzo smaczny, kolejny chleb pszenny upieczony na żytnim zakwasie posypany p...
Odsłon: 555
Zupa na rosole z niedzieli to idealna propozycja na pożywne i pyszne danie, k...
Odsłon: 695
Bardzo smaczny, kolejny chleb pszenny upieczony na żytnim zakwasie posypany p...
Odsłon: 555
Składniki
Bułkę tartą zalewamy ciepłym bulionem i odstawiamy na kwadrans. Następnie dodajemy mięso mielone, wbijamy jajka i doprawiamy do smaku solą, pieprzem i czosnkiem granulowanym. Masę dokładnie wyrabiamy. Ser feta kroimy w kostkę. Na dłoni układamy porcję mięsa mielonego, rozklepujemy, na środku układamy kostkę fety i mięso zlepiamy formując kulkę. Na patelni rozgrzewamy olej i obsmażamy mielone na rumiano z wszystkich stron. Kaszę kuskus zalewamy gorącym bulionem, mieszamy, przykrywamy i odstawiamy. W rondelku rozgrzewamy masło, wrzucamy odsączoną marchew, doprawiamy do smaku cukrem i mieszając podgrzewamy. Na kaszę kuskus wykładamy mielone faszerowane fetą oraz marchew z masłem.