Mielone z cukinii i sera

Przepis dnia 2020-07-27
Mielone z cukinii i sera
> 3-4 os.
> 15 min
łatwe
tanie
avatar Autor: fafiatko
Kotlety są lepsze od zwykłych mielonych, warto wykorzystać cukinię w ten sposób.

Przygotowanie

  1. Cukinię starłam na grubych oczkach, lekko przesypałam solą i odcisnęłam po paru minutach. Sok można dodać do zupy lub warzywnego sosu zamiast wody.
    Do cukinii dodałam starta marchew na cienkim oczku i ser. Cebulę i czosnek też starłam na tarce.
    Dodałam jeszcze kaszę manną, jaja, sól, chili i gałkę.
    Można dodać jeszcze odrobinę natki.

  2. Masę wyrobiłam, uformowałam kotlety i obtoczyłam w tartej bułce.

  3. Wyszło mi dziewięć sporych kotletów.
    Smażyłam je na średnio większym ogniu nie na suchej patelni- ser za szybko by się przyrumienił.

  4. Wyszły obłędne w smaku!

  5. Smacznego :)

Komentarze do przepisu (22)

KORAL 22 lipca 2020
Wyglądają na smakowite :)
ErJot 22 lipca 2020
Super pomysł na mielone bez mięsa. Z cukinii robiłam coś "ala placki ziemniaczane" a na coś "ala... Czytaj całość »
Super pomysł na mielone bez mięsa. Z cukinii robiłam coś "ala placki ziemniaczane" a na coś "ala mielone" nie wpadłam:)
BEATA1978 23 lipca 2020
Super pomysł na wykorzystanie cukinii. Ja akurat podobnie jak ErJot piekłam placuszki a mielonych jeszcze nie... Czytaj całość »
Super pomysł na wykorzystanie cukinii. Ja akurat podobnie jak ErJot piekłam placuszki a mielonych jeszcze nie próbowałam. Z serem kuszą mnie jeszcze bardziej :)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki