Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Mielone z burakami"
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 494
Domowy kompot z rabarbaru - jak u babci. Prosty i sprawdzony przepis na kompo...
Odsłon: 73
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 151
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 494
Domowy kompot z rabarbaru - jak u babci. Prosty i sprawdzony przepis na kompo...
Odsłon: 73
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 151
Składniki
Ugotowane buraki zetrzyj na tarce o dużych oczkach.
Mięso, cebulę i czosnek zmiel w maszynce, przełóż do dużej miski.
Następnie dodaj pokruszoną fetę, surowe jajko, starte buraki, posiekaną nat kę pietruszki, bułkę tartą oraz kaszę mannę. Wszystkie dokładnie wymieszaj i dopraw pieprzem.
Do głębokiego naczynia wsyp łuskane pestki słonecznika, czarny sezam, bułkę tartą, suszony majeranek oraz odrobinę chili dla wzmocnienia smaku. Wymieszaj.
Z masy mięsno-buraczanej ulep zgrabne niewielkie kotlety. Obtocz je w przygotowanej panierce, po czym usmaż z obu stron na mocno rozgrzanym tłuszczu.
Na koniec umieść je w naczyniu żaroodpornym i podpiecz w piekarniku.
Czas przygotowania: 80 min. Ilość kalorii na 1 porcję: 360. Stopień trudności: średnie.Źródło: Telemax