Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Mielone w zapiekance"
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2124
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 973
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 209
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20986
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2124
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 973
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 209
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20986
Składniki
na klopsiki wymieszaj, formuj kulki, smaż na oleju. Papryki i cebulę pokrój drobno. Ząbki czosnku przekrój wzdłuż. Na oleju zeszklij cebulę, dodaj czosnek i paprykę, smaż 10 minut, dodaj koncentrat i ketchup. Całość przypraw do smaku solą, pieprzem i chilli, wymieszaj.
Przygotuj placuszki. Rozpuść masło, ostudź. Do przesianej mąki dodaj proszek do pieczenia, jajko, masło i przyprawy, zmiksuj. Patelnię posmaruj niewielką ilością oleju, małą łyżeczką nakładaj placuszki. Smaż na złoty kolor.
Do naczynia żaroodpornego wlej sos pomidorowy, układaj kotlety, na nich placuszki. Całość polej sosem przygotowanym ze śmietany, jajka, sera i gałki muszkatołowej. Zapiekaj 20 minut w temperaturze 200°C.
Czas: około 2,5 godziny.Źródło: Dobry Tydzień