Mielone w wafelku

Mielone w wafelku
> 5-6 os.
> 30 min
łatwe
tanie
Co powiecie na inną wersje kotletów mielonych, wystarczy dokupić wafle tortowe i kotlet tradycyjny zamienia się w imprezowe danie.

Składniki

  • ½ kg mięsa mielonego z łopatki wieprzowej
  • 2 jajka
  • Papryka ostra
  • Sól
  • Cebula
  • ½ papryki czerwonej
  • 2 łyżki bułki tartej+ do panierki
  • Olej do smażenia
  • 1 duży kwadratowy wafel tortowy

Przygotowanie

  1. 1. Mięso mielone przekładamy do miski, wbijamy jedno jajko, doprawiamy solą oraz papryką ostrą, dodajemy obraną i drobno pokrojoną cebulę, następnie drobno pokrojoną paprykę i wsypujemy bułkę tartą. Dokładnie wyrabiamy masę mięsną.

  2. 2. Wafel kroimy na 16 równych części.
    3. Na 8 części nakładamy masę mięsną i przykrywamy pozostałymi waflami.

  3. 4. Panierujemy w roztrzepanym jajku oraz w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju.

  4. 5. Kotlety gotowe.
    6. Smacznego.

Komentarze do przepisu (5)

Nevermore 07 sierpnia 2020
Fajny pomysł, biorę ;p
mangiare 08 sierpnia 2020
Wygląda pysznie.
klaudia11098 11 września 2020
To jest przepyszne! <3
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • ½ kg mięsa mielonego z łopatki wieprzowej
  • 2 jajka
  • Papryka ostra
  • Sól
  • Cebula
  • ½ papryki czerwonej
  • 2 łyżki bułki tartej+ do panierki
  • Olej do smażenia
  • 1 duży kwadratowy wafel tortowy
Składniki