Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Mielone w cieście"
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 26
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 89
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 163
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 26
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 89
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 163
Składniki
Drożdże rozrób w cukrze, mleku i mące. Mąkę przesiej, dodaj wodę, mleko, jajko, sól i roztopione masło. Zagnieć ciasto, odstaw. Podsmaż pokrojoną cebulę. Gdy się zrumieni, dodaj mięso i smaż.
Zalej pomidorami z puszki i przecierem. Dopraw solą, pieprzem, ziołami prowansalskimi, ostrą papryką w proszku i czosnkiem przeciśniętym przez praskę.
Ciasto podziel na dwie części. Jedną ułóż w formie do pieczenia, wylej na wierzch sos, ułóż makaron ugotowany al dente, plastry sera i zasłoń paskami z drugiej części ciasta. Piecz 30 minut w temperaturze 180°C.
CZAS: około 1,5 godzinyŹródło: Dobry Tydzień