Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlety mielone z puree jajkiem w koszulce i krążkami cebulowymi.
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 87
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 1701
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 31
Jeżeli ktoś lubi takie potrawy, polecam. W każdym regionie Polski ma inną naz...
Odsłon: 1584
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 87
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 1701
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 31
Jeżeli ktoś lubi takie potrawy, polecam. W każdym regionie Polski ma inną naz...
Odsłon: 1584
Składniki
1. Ziemniaki obrać i pokroić na mniejsze części. Ugotować w osolonym wrzątku. 2. Cebulę pokroić w krążki. Krążki oprószyć mąką i usmażyć na oleju na zloty kolor. Posolić. 3. Buraki i kapary drobno posiekać. 4. Ziemniaki odcedzić, 100 g odłożyć a resztę ubić na puree z dodatkiem mleka i masła. Doprawić gałką muszkatołową i koperkiem. 5. 100 g ziemniaków rozgnieść widelcem i zmieszać z burakami, kaparami, mięsem mielonym i 1 jajkiem. Masę doprawić solą i pieprzem i uformować 8 kotletów. Smażyć na oleju po 6 minut z każdej strony. 6. W garnku zagotować 3 l wody, dodać ocet i przygotować 4 jajka w koszulkach.
Jak zrobić jajko w koszulce? Zagotować wodę z octem. Jajko wybić na lekko posmarowaną olejem chochelkę i wlać do wody. Gotować ok. 5 minut na słabym ogniu, wyjąć.