Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mielone z niecodziennym, sezonowym nadzieniem.
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 272
Pyszne ekspresowe danie na upalny dzień, marynowane śledzie w zalewie octowej...
Odsłon: 108
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 775
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 878
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 272
Pyszne ekspresowe danie na upalny dzień, marynowane śledzie w zalewie octowej...
Odsłon: 108
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 775
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 878
Składniki
Bób płuczemy i wrzucamy do wrzącej, posolonej wody. Gotujemy do miękkości. Następnie odlewamy wodę i obieramy bób z łupinek. Obrany bób rozgniatamy widelcem, dodajemy do niego pokrojone w drobne kawałki suszone pomidory oraz pokrojoną w paski mozzarellę. Całość mieszamy z olejem i doprawiamy do smaku solą. Do mięsa mielonego dodajemy jajko, bułkę tartą, natkę pietruszki i pokrojoną w kostkę cebulę. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem, zagniatamy i dzielimy na 4 części. Nadzienie z bobu również dzielimy na 4 części. Mięso formujemy w kulkę, następnie spłaszczamy ją i na środku umieszczamy porcję nadzienia. Zalepiamy i formujemy w kotlety. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na złoto.