Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Mielone kotlety z porem"
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 49
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 33
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 291
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 49
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 33
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 291
Składniki
Pory oczyść starannie, przekrój wzdłuż na ćwiartki, a następnie każdą ćwiartkę potnij w cienkie niteczki. Wrzuć na osolony wrzątek, po 1-2 minutach odlej na sicie. Pozostaw do osączenia.
W rondlu rozgrzej połowę oleju. Wrzuć osączony por. Krótko przesmaż, oprósz solą i pieprzem, ostudź. Tosty włóż do miseczki, zalej wodą. Odstaw do namoczenia. Odciśnij.
W misce wymieszaj mięso mielone z papryką oraz jajkiem. Dodaj osączone pieczywo i pory. Całość starannie wymieszaj. Masę dopraw solą i pieprzem. Formuj niewielkie kotlety. Smaż je na reszcie oleju na złoty kolor. Podawaj z purée.Źródło: Świat kobiety