Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj zaserwowałam mojej rodzince pyszne kotlety mielone z cukinią, mąż za bardzo nie lubi cukinii więc przemyciłam ją do klopsów mielonych . Klopsy wyszły pyszne, robi się szybko , łatwo i z przyjemnością i smakują wybornie.
miska, tarka, nóż, deska do krojenia, patelnia,
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 852
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 170
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 90
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 612
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 135
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 852
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 170
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 90
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 612
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 135
Składniki
Cukinię umyć, osuszyć następnie zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Marchewkę po obraniu również zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Cebulę obrać pokroić w drobną kostkę. Mięso mielone włożyć do miski, dodać startą cukinię, marchewkę, pokrojoną cebule, jajko bułkę tartą oraz przyprawy. Całość wymieszać na gładką jednolitą masę. Z masy formować kotlety ,panierować w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju z każdej strony. Podawać do drugiego dania.
Po wymieszaniu formować klopsy.
Panierować i smażyć na rozgrzanym oleju.
Podawać do drugiego dania , lub jako samodzielną przekąskę.