Mielone kotlety rybne

Mielone kotlety rybne
> 5-6 os.
> 30 min
średnie
przystępne
avatar Autor: Mateusz15
Pyszne kotlety z mielonej ryby gotowane na parze.

Składniki

  • filet z ryby bez ości, 500g
  • cebula, 1 szt.
  • Bułka tarta, 3 łyżki
  • jajko, 1szt.
  • sól, pieprz, bazylia, oregano, majeranek, do smaku

Przygotowanie

  1. Cebulę posiekać i podsmażyć na tłuszczu. Rybę zemleć dodać do niej cebulę, bułkę tartą, jajko i przyprawy. Wyrobić na masę. Uformować kotlety i gotować na parze w piekarniku parowym/parowarze/garnku do gotowania na parze przez 30 minut. Podawać z surówką lub warzywami i ryżem albo ziemniakami.

  2. Przepis pochodzi z książki "Miodowy tydzień z Thermomixem" wydanej przez Vorwerk. Przepis po moich modyfikacjach.

Komentarze do przepisu (3)

Konto usunięte 15 stycznia 2010
ciekawy przepis i danie bardzo ładnie podane
Jagoda50 15 stycznia 2010
Bardzo lubie kotlety z ryby ,a tak dawno juz ich nie robiłam.Dzieki za przypomnienie przepisu.
Wabik 13 lutego 2011
Mateusz, zostałem fanem tego przepisu (po wypróbowaniu).
Składniki
  • filet z ryby bez ości, 500g
  • cebula, 1 szt.
  • Bułka tarta, 3 łyżki
  • jajko, 1szt.
  • sól, pieprz, bazylia, oregano, majeranek, do smaku
Składniki