Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetne danie obiadowe,jak również nadaję się na przekąskę.Polecam:)
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 4944
Bardzo smaczny, kolejny chleb pszenny upieczony na żytnim zakwasie posypany p...
Odsłon: 2319
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 56
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 221
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 4944
Bardzo smaczny, kolejny chleb pszenny upieczony na żytnim zakwasie posypany p...
Odsłon: 2319
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 56
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 221
Składniki
Mięso z indyka zmielić ja miałam akurat udziec indyczy.Dodać namoczoną i odciśniętą bułkę,jajka,natkę pietruszki,bułkę tartą i wyciśnięte ząbki czosnku.Doprawić pieprzem i solą i dobrze wyrobić masę mięsną. Z papryk usunąć gniazda nasienne i pokroić w 1cm krążki .Cukinię pokroić w 1cm plastry ,a cebulę około 0,5 cm plasterki. Blaszkę z piekarnika wyścielić papierem do pieczenia,ułożyć krążki papryki,miałam poł zielonej to dodałam. Do krążków włożyć cukinię,na wierzch masę mięsną.
Na masę mięsną położyć plasterki cebuli. Dać do nagrzanego piekarnika do 190* piec góra-dół około 40min. Wyjąć i posypać obficie startym serem żółtym i ponownie dać do zapieczenia.
Gotowe krążki podawać z ziemniakami lub pieczywem.
Smacznego życzę!