Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne, jak u babci.
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 29
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 67
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1044
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 116
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 151
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 29
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 67
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1044
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 116
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 151
Składniki
Jabłka obrać, pozbawić gniazd nasiennych i zetrzeć na tarce na grubych oczkach. Skropić sokiem cytrynowym. Jajka rozbełtać z łyżką oleju rzepakowego i jogurtem. Dodać jabłka i żurawinę. Wymieszać. Dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Wymieszać. Pozostawić na kilka minut pod ściereczką. Na patelni rozgrzać olej rzepakowy. Nakładać na patelnię małe porcje ciasta. Formować placki. Smażyć na złoty kolor po obu stronach. Odkładać nz talerz wyłożony papierowym ręcznikiem. Placki podawać osypane cukrem pudrem. Smacznego.