Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czesto robie klopsiki (ktore w Hiszpanii nazywaja sie albóndigas), ale tym razem mielam ochote troszke poeksperymentowac. Wyszly bardzo smaczne.
Gleboka patelnia
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 109
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 14376
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 43
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 49
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 145
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 208
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 109
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 14376
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 43
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 49
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 145
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 208
Składniki
Bulke namaczamy w cieplym mleku lub w wodzie. Po odcisnieciu i rozdrobnieniu dodajemy do miski z miesem mielonym. Papryki kroimy w bardzo drobniutka kostke, dorzucamy do pozostalych skladnikow. Wbijamy jedno jajko i doprawiamy do maku sola, pieprzem, sproszkowanym czosniem i przyprawa Maggi. Wszystko dokladnie wyrabiamy na jednolita mase.
Formujemy niewielkie klopsiki i obtaczamy w mace lub bulce tartej.
Rozgrzewamy na glebokiej patelni oliwe z oliwek i obsmazamy na niej klopsiki az sie ladnie zrumienia. Zalewamy woda lub bulionem z dodatkiem przyprzwy Harissa y gotujemy ok. 10 minut na wolnym ogniu. Swietnie smakuja z ryzem lub kuskusem. Zycze smacznego.