Męski przepis

Męski przepis
> 1-2 os.
> 30 min
łatwe
przystępne
Dzisiejszy przepis chciałabym zadedykować wszystkim Panom i napisałam go specjalnie dla Was żeby nie było Wam smutno i przykro, że ostatni przepis był typowo babski. Danie, o którym dziś mowa przyrządza się z polędwiczki wieprzowej. Dodaje się do tego jeszcze dwa składniki pomocnicze i obiad gotowy! Jest to danie proste, które Panowie są w stanie przygotować samodzielnie, a przy okazji, nas kobietki zachwycić... ciąg dalszy na moim blogu Kulinarny Rollercoaster

Składniki

  • 1 polędwiczka wieprzowa
  • 1 cebula
  • 1 śmietana 18%
  • 2 łyżki oleju z pestek winogron
  • świeżo mielony pieprz
  • Sól

Przygotowanie

  1. Polędwiczkę wieprzową pokrój w cienkie plastry. Posól ją i dopraw pieprzem, a następnie obsmaż ją z obu stron na mocno na rozgrzanym oleju. Polędwiczki wyjmij i odłóż je na bok.
    Na tym samym oleju podsmaż cebulkę pokrojoną w drobną kostkę aż się zarumieni.

  2. Następnie dodaj polędwiczkę i całość zalej śmietaną 18%. Poczekaj aż śmietana troszkę odparuje i dzięki temu zagęści sos. Nie czekajcie zbyt długo, żeby „pomocnica” nie zanudziła się.
    Danie to fantastycznie pasuje do ziemniaków, ryżu, czy kaszy.

Składniki
  • 1 polędwiczka wieprzowa
  • 1 cebula
  • 1 śmietana 18%
  • 2 łyżki oleju z pestek winogron
  • świeżo mielony pieprz
  • Sól
Składniki