Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty a niebanalny w smaku przepis na rybę po włosku.
papier do pieczenia opcjonalnie
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 365
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 9319
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 37
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 365
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 9319
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 37
Składniki
Składniki posłużą i do kruszonki i do sosu. Masło rozpuszcza się i miesza się z bułką tartą, siekanymi orzechami, połową soku z cytryny i skórką, rozmarynem i natką pietruszki i solą.
Rybę pokrywa się kruszonką i wstawia do piekarnika na 25- 30 minut- w zależności ile kawałków ryby i jak są grube. Rybę piekłam na papierze skropionym oliwą. Z pozostałych składników robi się sos: olej orzechowy/ oliwa z oliwek 6 łyżek, sok z cytryny 2 łyżki, skórka z cytryny, chili, rozmaryn i pietruszka odrobina soli. Przed podaniem rybę oraz dodatki polewa się sosem.
Smacznego :)