Zaczynamy od umycia i osuszenia fileta z kurczaka. Kroimy na kawałki, nie za drobne. Doprawiamy wedle swojego smaku i obtaczamy kawałki w mące. Wrzucamy na rozgrzaną oliwę (oliwy musi być tak na 1cm) i smażymy na złoty kolor. Po usmażeniu układamy kawałki najlepiej na ręczniku papierowym, aby odsączyć tłuszcz.
Na rozłożonej tortilli kładziemy kurczaka, kukurydzę, polewamy sosem barbecue i dodajemy tarty ser żółty. Składamy na pół.
Rozgrzewamy patelnie, bez żadnego tłuszczu i podsmażamy placki.
Usmażone tortille kroimy na pół.
Myjemy warzywa. Wrzucamy szpinak do miski, pokrojoną natkę, pokrojonego pomidora oraz ser kozi.
Doprawiamy solą i pieprzem. Polewamy sokiem z cytryny oraz oliwą.
ENJOY THE FOOD
Komentarze do przepisu (1)