Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 116
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 25
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 116
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 25
Składniki
Cebulę i papryki kroimy w kostkę, kiełbasę w plastry. Na oleju podsmażamy cebulę, dodajemy mięso mielone, do podsmażonego mięsa dodajemy papryki i chwilkę dusimy. Całość przekładamy do garnka o grubym dnie, podlewamy wodą, dusimy 10 min, dodajemy pomidory, osączoną fasolę i kukurydzę oraz ryż. Na patelni podsmażamy kiełbasę, dodajemy do całości. Doprawiamy przyprawami oraz dodajemy koncentrat pomidorowy. Można zagęścić mąką. Całość dusimy aż wszystkie składniki będą miękkie.