Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Meksykański gulasz z czuszką"
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 515
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 267
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 515
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 267
Składniki
80 minut • Porcja 610 kcal • Koszt porcji ok. 4,30 zł • Przepis dla 4 osób
Mięso wołowe i wieprzowe oczyść i pokrój w grubszą kostkę. Cebulę drobno posiekaj.
Na rozgrzanym oleju zeszklij cebulę. Pod koniec dodaj kmin rzymski, wymieszaj, dołóż wołowinę i podsmaż. Lekko podlej wodą, przykryj i duś, aż cała ciecz wyparuje.
Następnie dołóż pokrojona wieprzowinę, chwilkę podsmaż, wsyp słodką paprykę i znów zalej wodą. Dopraw solą i pieprzem, duś do miękkości, dolewając wody w razie potrzeby.
Paprykę umyj, oczyść z gniazd nasiennych i pokrój w prostokąty.
Na rozgrzanym oleju na sporym ogniu króciutko podsmaż paprykę i przeciśnięty przez praskę czosnek.
Kiedy mięso będzie już miękkie, dodaj do niego podsmażoną paprykę, czosnek, fasolę, drobniutko posiekaną czuszkę i pokrojone pomidory z zalewy. Wymieszaj i gotuj razem około 5 minut.
Ugotowany gulasz dopraw oregano i ewentualnie solą i pieprzem.Źródło: Kobieta i życie