Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Meksykański burger z awokado"
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2103
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 956
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 202
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20969
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2103
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 956
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 202
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20969
Składniki
Obierz i posiekaj cebulę. Zeszklij ją lekko na maśle i dodaj cukier. Duś na bardzo małym ogniu, mieszając co chwila, aby się nie przypaliła, do momentu, aż konsystencją będzie przypominać konfiturę.
Przekrój podgrzane bułki na pół i posmaruj w środku majonezem. Ułóż na nim liście szpinaku. Ciepłą pręgę porwij na grube włókna, ułóż na szpinaku i przypraw.
Nałóż na mięso porcje konfitury z cebuli, plasterki papryki i awokado. Dla dekoracji dodaj liście kolendry i cząstki limonki. Jeśli lubisz, możesz dodać także bardzo cienko pokrojone plasterki jalapeno lub papryczki chilli.Źródło: Olivia