Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Meksykańska wieprzowina"
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 1039
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1226
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 12567
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 1039
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1226
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 12567
Składniki
<strong>Nadaje się do odgrzania. Przepis Magdaleny Kaczmarek z Poznania</strong>
Przygotuj klopsiki: pierś kurczaka, szynkę, obraną cebulę i czosnek zmiel w maszynce. Mięso przełóż do miski, dodaj bułkę tartą, sól, pieprz, jajko, mieloną paprykę i majeranek. Wyrób masę. Formuj małe kulki, obtaczaj w mące i smaż na złoto.
Posiekaj cebulę. Pieczarki i papryczki chili pokrój w plasterki, a żółtą paprykę w kostkę. Na głębokiej patelni przesmaż cebulę. Dodaj pieczarki i żółtą paprykę. Wrzuć oba rodzaje fasoli, kukurydzę osączoną z zalewy, papryczki chili, liść laurowy i ziele. Zalej całość przecierem pomidorowym. Gotuj ok. 30 min.
Po tym czasie dodaj zmiażdżony czosnek, dopraw danie solą, pieprzem, ziołami prowansalskimi. Włóż klopsiki.
Gotuj na wolnym ogniu pod przykryciem około 10 minut. Klopsiki przez cały ten czas należy obracać. Posyp natką.
Czas przygotowania 70 min, ilość porcji 8, cena za porcję 2,80 złŹródło: Chwila dla Ciebie