Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Meksykańska tortilla"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 202
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 202
Składniki
Pierś kurczaka pokrój w kostkę, posyp pieprzem, solą i przyprawą do gyrosa. Mięso polej oliwą i odstaw na 2 godziny do lodówki. Po upływie wyznaczonego czasu usmaż mięso.
Przygotuj sos czosnkowy: wymieszaj jogurt z majonezem, przeciśnij 3 ząbki czosnku przez praskę i dodaj do sosu. Przypraw do smaku.
na sos winegret połącz z przeciśniętymi przez praskę 2 ząbkami czosnku i dopraw solą i pieprzem. Sałatę, pomidory, paprykę i ogórki pokrój. Zalej sosem winegret.
Tortillę podgrzej (w piekarniku lub na patelni). Posmaruj sosem czosnkowym, wyłóż mięso i warzywa. Zawiń. Podawaj na ciepło.Źródło: Na żywo