Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Meksykańska potrawka"
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 5753
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 130
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 296
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 5753
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 130
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 296
Składniki
Cebulę i czosnek obierz, grubo posiekaj. Boczek pokrój w kosteczkę. Na patelni rozgrzej olej, wrzuć boczek, cebulę i czosnek. Chwilę smaż na dużym płomieniu.
Potem dołóż mielone mięso i koncentrat pomidorowy. Zasmaż. Dodaj keczup oraz pomidory z puszki razem z zalewą. Całość podlej bulionem. Poczekaj, aż potrawka zawrze, po czym zmniejsz płomień i duś ok. 35 minut.
Pod koniec duszenia dodaj fasolę osączoną z zalewy. Przypraw do smaku sosem tabasco, ostrą papryką, kminem oraz kolendrą, solą i pieprzem. Potrawkę podawaj z ryżem. Danie udekoruj np. natką.Źródło: Naj