Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Medaliony z patelni"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 203
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 203
Składniki
Mięso umyć, Plastry mięsa obwiązać nicią kuchenną i połową gałązek tymianku, tak by powstały zgrabne medaliony. Oprószyć solą i pieprzem. Na patelni rozgrzać olej, szybko obsmażyć mięso z obu stron. Zmniejszyć płomień i smażyć 15 minut.
Przygotować sos. Cebulę i czosnek obrać, posiekać, zeszklić na maśle. Oprószyć mąką, zasmażyć. Cały czas mieszając, dolać sok pomidorowy, zagotować. Doprawić do smaku solą, pieprzem, szczyptą cukru i ew. octem balsamicznym.
Oliwki osączyć, posiekać. Resztę ziół umyć, też posiekać. Dodać je wraz z oliwkami do sosu. Można doprawić go kilkoma kroplami sosu tabasco. Na talerzach układać gorące medaliony, fantazyjnie skropić sosem pomidorowym.
ok. 35 minut.Źródło: Twoje Imperium