Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Mazurski gulasz kurkowy z knedlami"
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27471
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 163
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 188
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1202
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27471
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 163
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 188
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1202
Składniki
Bułeczki i kiełbasę pokrój w kostkę. Cebulę obierz, posiekaj, zeszklij na maśle. Mleko podgrzej, wymieszaj z cebulą, bułkami oraz kaszą manną. Odstaw na 25 minut.
Natkę posiekaj, wrzuć do masy z bułek. Dodaj jajka i łyżeczkę soli. Dobrze wymieszaj. Z ciasta uformuj 8 sporych knedli. Ostrożnie włóż je do wrzącej posolonej wody. Gotuj ok. 15 minut pod przykryciem.
Grzyby oczyść, pokrój na kawałki. Szalotki obierz, posiekaj i razem z grzybami smaż je 10 minut na rozgrzanym oleju. Potem dodaj koncentrat i wino. Dołóż kiełbasę oraz śmietanę. Duś razem jeszcze 5 minut. Pod koniec gulasz przypraw do smaku solą i pieprzem.
Szczypiorek opłucz, osusz, grubo posiekaj. Cytrynę sparz, zetrzyj skórkę. Knedle podawaj z gulaszem grzybowym. Danie posyp szczypiorkiem oraz skórką z cytryny.
ok. 50 minut, 1 porcja ok. 750 kcalŹródło: Tina