Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne maxi pierogi z czosnkowym szpinakiem
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 25
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 209
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 195
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 25
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 209
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 195
Składniki
Mąkę mieszamy z jajkiem, solą i oliwą. Dodajemy stopniowo wodę i wyrabiamy. Ciasto powinno byc gładkie i elastyczne. Nie może przywierac do dłoni. Rozwałkowujemy na cienki placek.
Wykrawamy szklanką kółka( lub tak jak ja duże kwadraty! )Cebulkę drobno siekamy.Podsmażamy na łyżce masła.Dodajemy szpinak i dusimy do momentu aż zmięknie.
Mieszamy z przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Doprawiamy solą i pieprzem. Gdy farsz ostygnie wypełniamy nim ciasto i dokładnie zlepiamy ich brzegi, aby nadzienie nie wypłynęło podczas gotowania. Tak przygotowane wrzucamy do wrzątku i gotujemy do czasu, aż wypłyną na powierzchnię.