Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Maślane ziemniaki z panierowanym filetem z kurczaka oraz warzywami: brokułem, kalafiorem i marchewką.
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 6
Gulasz z królika w śmietanie, zapiekany pod ciastem francuskim. Można przygot...
Odsłon: 208
Przepis dnia
To najprostszy na świecie przepis na babeczki kakaowe. Mimo iż są proste i sz...
Odsłon: 376
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 6
Gulasz z królika w śmietanie, zapiekany pod ciastem francuskim. Można przygot...
Odsłon: 208
Przepis dnia
To najprostszy na świecie przepis na babeczki kakaowe. Mimo iż są proste i sz...
Odsłon: 376
Składniki
Ziemniaki obieramy ,płuczemy, kroimy w ćwiartki i gotujemy do miękkości w osolonej wodzie. Filety lekko rozbijamy ,opruszamy przyprawą do kurczaka, solą i pieprzem i zaczynamy panierować w mące , następnie w roztrzepanym jajku ( do jajka możemy dodać łyżeczkę musztardy dijon ) na końcu w bułce tartej. Warzywa wsypujemy do miseczki, polewamy odrobiną oliwy z oliwek, opruszamy solą ,tymiankiem i oregano i gotujemy zgodnie z podanym na opakowaniu czasie. Na rozgrzanym oleju , zaczynamy smażyć nasze filety, po ok. 7 - 8 minut z każdej strony , na średnim ogniu. Po usmażeniu jednej strony fileta , przewracamy go i kładziemy plaster żółtego sera na wierzch ,smażąc drugą stronę. Ziemniaki odcedzamy, dodajemy łyżeczkę masła i lekko kilka razy wstrząsamy garnkiem. Smacznego :)