Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Marynowany łosoś z dipem"
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 104
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 148
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 32
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 133
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 104
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 148
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 32
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 133
Składniki
Zagotuj w garnku białe wino. Zmniejsz ogień i wrzuć liść laurowy, gorczycę i szczyptę soli.
Dodaj do wina pokrojoną cebulę, poszatkowany koperek i posiekaną papryczkę chili.
Dodaj pokrojonego w kostkę ananasa, połowę zalewy i gotuj wszystko na małym ogniu ok. 20 minut.
Dopraw do smaku cukrem, sokiem z 1 cytryny, octem winnym i solą.
Do marynaty włóż na 2-3 godziny dzwonka łososia. 6. W miseczce wymieszaj na dip: śmietanę, chrzan oraz startego na tarce ogórka.
Na gorącym grillu ułóż wyjęte z marynaty dzwonka i piecz je po ok. 10 minut z każdej strony.
Połóż na grilla cząstki drugiej cytryny.
Podawaj gorącą rybę z dipem, ozdobioną pietruszką oraz cząstkami grillowanych cytryn.Źródło: Tele Tydzień