Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Marynata do piersi z kurczaka w sosie tysiąca wysp . Zrobienie marynaty zajmuje nam kilka minut , przygotowanie fileta do obiadu lekko ponad godzinkę . Warto czekać.
Do wielbicieli curry nie należę, ale jak mi coś posmakuje, będę chciała powtó...
Odsłon: 45
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 120
Pyszne ciasteczka mojego dzieciństwa
Odsłon: 459
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32649
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 91
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 132
Do wielbicieli curry nie należę, ale jak mi coś posmakuje, będę chciała powtó...
Odsłon: 45
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 120
Pyszne ciasteczka mojego dzieciństwa
Odsłon: 459
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32649
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 91
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 132
Składniki
Sos tysiąca wysp to nic innego jak mieszanka ulubionego ketchupu , majonezu , musztardy Wszystko daję w jednakowych porcjach . Mieszam do połączenia się składników . Marynujemy : Przygotowane piersi z kurczaka , umyte osuszone , przekrojone na pół ( tak żeby wyszły dwa płaty ) nacieram dokładnie taką marynatą i zostawiam na około 40 minut do godziny w lodówce . Marynaty powinno być stosownie do ilości mięsa . Smażymy : amarynowane filety , razem z utrzymującą się na nich marynacie , obtaczam w bułce tartej i smażę na oleju rozgrzanym na patelni . Smażę na małym ogniu aż mięso będzie przesmażone . Doskonale sprawdzimy to za pomocą widelca . Tak przygotowane filety doskonale nadają się do podania w formie drobiowego kotleta czy jako mięso do hamburgera .