Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Marynowany filet z gęsi"
Szybkie danie z piekarnika -nóżki z kurczaka z warzywami, pieczone w piekarni...
Odsłon: 68
Bardzo smaczne naleśniki z serem, idealne na śniadanie. Z podanego przepisu w...
Odsłon: 206
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 63
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 140
Szybkie danie z piekarnika -nóżki z kurczaka z warzywami, pieczone w piekarni...
Odsłon: 68
Bardzo smaczne naleśniki z serem, idealne na śniadanie. Z podanego przepisu w...
Odsłon: 206
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 63
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 140
Składniki
Filety z gęsi opłucz, osusz, skórę ponacinaj w kratkę. Mięso oprósz tymiankiem, pieprzem oraz solą. Oliwę wymieszaj z octem balsamicznym oraz miodem. Gęsinę polej marynatą, dobrze wymieszaj, odstaw na 2-3 dni.
Zamarynowane mięso obsmaż na rozgrzanym maśle. Następnie przełóż do brytfanki i wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 140°C. Podlej pozostałą marynatą oraz wodą. Piecz około 20 minut.
Gotowe filety wyjmij, pokrój w plastry, ułóż na jarzynce z buraczków. Sos z dna brytfanki przecedź, przypraw do smaku solą, pieprzem i tymiankiem. Podawaj do mięsa. Danie posyp pokruszonym serem oraz szczypiorkiem.Źródło: Naj