Marynowane żeberka smażone w bułce tartej.

Marynowane żeberka smażone w bułce tartej.
> 3-4 os.
> > 60 min
łatwe
przystępne
avatar Autor: Docherro
Aromatyczne,mięciutkie,rozpływają się w ustach.Serdecznie polecam:)

Składniki

  • żeberka 1,20kg
  • ketchup 4 łyżki
  • musztarda sarepska 2 łyżki
  • lubczyk suszony łyżka
  • sok z cytryny
  • starta skórka z cytryny
  • Pieprz czarny
  • Bułka tarta
  • tłuszcz do smażenia

Przygotowanie

  1. Żeberka najlepiej na noc zaprawić w ketchupie,musztardzie,sku z cytryny i pozostałych przyprawach.
    Przykryć i dać do lodówki.

    Na drugi dzień każde żeberko opanierować w bułce tartej,kłaść na rozgrzany tłuszcz ,przyciszyć palnik i już na wolnym ogniu smażyć z każdej strony.

    Przełożyć do naczynia żaroodpornego i podpiec w piekarniku w 160st.do ich miękkości.

  2. Smacznego życzę!

Komentarze do przepisu (20)

fafiatko 05 lutego 2019
Ale apetyczny przepis, nigdy nie jadlam takich zeberek, a trzeba nabierac sily na koncowke zimy :)
Nevermore 05 lutego 2019
Nie możesz tych przepisów wcześniej wstawiać? ;) Na widok takiego jedzonka, język już mi wisi na brodzie, a to... Czytaj całość »
Nie możesz tych przepisów wcześniej wstawiać? ;) Na widok takiego jedzonka, język już mi wisi na brodzie, a to do łóżka już pora hehe.
Super, pycha :)
pelen_brzuszek 05 lutego 2019
jaki ciekawy pomysł :)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • żeberka 1,20kg
  • ketchup 4 łyżki
  • musztarda sarepska 2 łyżki
  • lubczyk suszony łyżka
  • sok z cytryny
  • starta skórka z cytryny
  • Pieprz czarny
  • Bułka tarta
  • tłuszcz do smażenia
Składniki