Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Marynowane ogórki z warzywami"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 38
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 210
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 38
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 210
Składniki
Oczyść kalafior, rozdziel na różyczki i przez minutę gotuj w osolonej wodzie. Odcedź, schłodź w zimnej wodzie i odsącz.
Pozostałe warzywa oczyść, papryczkę pokrój w plasterki, a pomidorki przekrój na pół. Razem z kalafiorem włóż do słoików. Do każdego dodaj gałązkę koperku. zalewy zagotuj w 1,5 litra wody. Gorącą zalej warzywa. Zakręć słoiki. Pasteryzuj 20 minut w 85 st. C.Źródło: Tele Tydzień