Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Marynowana polędwica z oregano i tymiankiem"
Proste i szybkie ciasto nie tylko na weekend
Odsłon: 180
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 112
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 45
Proste i szybkie ciasto nie tylko na weekend
Odsłon: 180
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 112
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 45
Składniki
Oliwę wymieszać z wódką, pieprzem, oregano i tymiankiem. Polędwicę umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem. Pokroić na plastry o grubości 2 cm (nie rozbijać).
Włożyć mięso do salaterki, zalać marynatą, wstawić do lodówki na co najmniej godzinę. Po tym czasie plastry mięsa lekko osączyć, układać na rozpalonym ruszcie. Piec po ok. 8-10 minut z każdej strony. Podawać z sałatką i świeżym pieczywem.Źródło: Twoje Imperium