Marynowana pierś z kurczaka smażona w jajku.

Marynowana pierś z kurczaka smażona w jajku.
> 3-4 os.
> > 60 min
łatwe
przystępne
avatar Autor: Docherro
Delikatne i bardzo aromatyczne mięsko.Serdecznie polecam:)

Składniki

  • Pierś z kurczaka podwójna
  • sos teriyaki 4 łyżki
  • lubczyk suszony łyżka
  • imbir mielony łyżka
  • przyprawa Garam Masala łyżka
  • Kurkuma łyżeczka
  • Pieprz czarny
  • mąka
  • jajka 3 szt.
  • masło klarowane

Przygotowanie

  1. Pierś poporcjować ,dodać wszystkie przyprawy,wymieszać i odstawić do lodówki na 3-4 godz.
    Ja akurat zaprawiłam na noc.

    Każdą część piersi obtoczyć w mące i roztrzepanym jajku.
    Kłaść na rozgrzany tłuszcz i smażyć z dwóch stron.

  2. Tak przyrządzona pierś jest bardzo soczysta,pulchna i miękka.
    Podana z buraczkami była wyśmienita.

  3. Smacznego życzę!

Komentarze do przepisu (21)

Nevermore 06 grudnia 2018
Jedzonko idealne dla mnie, bez kostek hihi.
W takich orientalnych przyprawach smakuje za...
no smakuje świetnie... Czytaj całość »
Jedzonko idealne dla mnie, bez kostek hihi.
W takich orientalnych przyprawach smakuje za...
no smakuje świetnie :D
Aż mi ślinka leci, na śniadanie nawet bym zjadł :))
fafiatko 06 grudnia 2018
Wprost niewyobrazalnie smaczna marynata, z kurczakiem musiala zdzialac cuda!
Jagodzianka17 06 grudnia 2018
Uwielbiam garam masalę więc z pewnością danie jest genialne w smaku.
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • Pierś z kurczaka podwójna
  • sos teriyaki 4 łyżki
  • lubczyk suszony łyżka
  • imbir mielony łyżka
  • przyprawa Garam Masala łyżka
  • Kurkuma łyżeczka
  • Pieprz czarny
  • mąka
  • jajka 3 szt.
  • masło klarowane
Składniki