Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jak zrobić, kruche, soczyste, rozpływające się w ustach schabowe? Wystarczy przed panierowaniem zanurzyć plastry mięsa w marynacie. Marynata z kefiru do schabowych sprawi, że kotlety wyją dobre jak nigdy dotąd. Jak zrobić marynatę z kefiru do schabowych? Wystarczy przelać do miski kefir, dodać cebulę pokrojoną w piórka oraz sól i pieprz ziołowy. Pokrojone plastry schabu rozbijamy delikatnie tłuczkiem i zanurzamy w powstałej marynacie. Mięso wstawiamy na kilka godzin do lodówki. Po tym czasie należy wyciągnąć plastry schabu z marynaty, obtoczyć w mące, jajku i bułce tartej oraz usmażyć na rozgrzanej patelni z tłuszczem. Czym zastąpić kefir w marynacie do schabowych? Zamiast kefiru do marynaty możemy dodać mleko, maślankę lub jogurt naturalny. Efekt będzie podobny.
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 97
Nadziewana pierś z kurczaka to idealna propozycja na prosty obiad albo kolacj...
Odsłon: 721
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1483
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 97
Nadziewana pierś z kurczaka to idealna propozycja na prosty obiad albo kolacj...
Odsłon: 721
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1483
Składniki
Schab pokrój na plastry i rozbij delikatnie tłuczkiem.
Cebulę pokrój w piórka.
Do miski przelej kefir, dodaj cebulę i przyprawy. Mięso zanurz w powstałej marynacie. Miskę przykryj i w staw do lodówki na minimum 2-3 godziny (najlepiej na całą noc).
Zamarynowane mięso wyciągnij z miski na talerz. Przygotuj panierkę do kotletów i usmaż schabowe na złoty kolor.