Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Marokański tajin z daktylami"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 203
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 203
Składniki
Mięso natrzyj solą i pieprzem. Włóż do miseczki. Czosnek oraz imbir obierz, posiekaj. Wymieszaj z oliwą.
Polej tym mięso. Dołóż listki laurowe i cytrynę pokrojoną na kawałki. Przemieszaj. Przykryj miseczkę i wstaw do lodówki na 3 godziny. Udka zrumień na oleju. Przełóż do formy. Papryki oczyść, marchewki obierz, warzywa pokrój w paski.
Razem z daktylami podduś je na tłuszczu ze smażenia mięsa. Oprósz curry, kolendrą, kminkiem, solą i pieprzem. Dodaj do udek. Wlej bulion. Przykryj i piecz 50 min w 180oC. Podawaj z kuskusem.Źródło: Naj