Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Marmolada z marakui i pomarańczy z likierem"
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27471
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 163
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 188
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1202
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27471
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 163
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 188
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1202
Składniki
Umyj pomarańcze pod ciepłą wodą, wyszoruj skórkę, a następnie sparz wrzątkiem. Pokrój na cienkie plastry. Przełóż do miski, zalej wodą i odstaw na noc.
Posyp zalane wodą owoce cukrem i gotuj powoli pod przykryciem ok. godziny, aż cukier się rozpuści, owoce zmiękną, a syrop zgęstnieje. Odkryj garnek i gotuj jeszcze ok. 30 minut. Dodaj miąższ owoców marakui.
Dolej likier pomarańczowy i dobrze wymieszaj. Przełóż do czystych i wysterylizowanych słoików. Przechowuj w chłodnym miejscu. Podawaj jako dodatek do maślanych tostów lub muffinów.
Czas przygotowania: 90 minut + noc, 575 kcal. Koszt ok. 35 zł. 4 słoiki o pojemności 250 g.Źródło: Olivia