Marchewkowe kotlety z kaszy jaglanej

Marchewkowe kotlety z kaszy jaglanej
> 3-4 os.
> 60 min
łatwe
tanie
avatar Autor: sereberko80
zdrowy, dietetyczny obiad - miotełka, dzieki jaglance i dodatkowi ziaren dyni, słonecznika i sezamu wpływa na trawienie, w sam raz na okres przedwiosenny :-)

Składniki

  • marchewka starta na drobnych oczkach 2 średnie
  • kasza jaglana 2/1 szkl.
  • cebula 1
  • ziarna słonecznika, dyni i sezam łącznie 1 szkl.
  • mąka razowa 1/2 szkl.
  • sos sojowy ciemny 1 łyżka
  • natka pietruszki 2 łyżki
  • sól, pieprz, chili

Przygotowanie

  1. Kasze jaglaną przepłukać na sitku i ugotować w osolonej w wodzie (1 i 1/3 szkl.) ok. 15-20 min. Ziarna uprażyć na suchej patelni, cebulę pokroic w kostkę i zrumienić. Wszystkie składniki dokładnie połaczyć. Formować kotlety i układac je na blaszce wyłozonej papierem do pieczenia. Piec w temp. 200 stopni ok. 30 min. Podawać z ulubionym sosem. U mnie z zupą pomidorową. Smacznego :-)

Komentarze do przepisu (3)

Konto usunięte 01 marca 2014
Bardzo ciekawy przepis i przyda mi się, więc zabieram :)
Jasienka1 01 marca 2014
Moja ulubiona kaszka.Do ulubionych powedrowalo.
sereberko80 01 marca 2014
pozdrawiam :-)
Składniki
  • marchewka starta na drobnych oczkach 2 średnie
  • kasza jaglana 2/1 szkl.
  • cebula 1
  • ziarna słonecznika, dyni i sezam łącznie 1 szkl.
  • mąka razowa 1/2 szkl.
  • sos sojowy ciemny 1 łyżka
  • natka pietruszki 2 łyżki
  • sól, pieprz, chili
Składniki