Marchewkowe kotlety schabowe

Marchewkowe kotlety schabowe
> 5-6 os.
> 30 min
łatwe
tanie
Zostają nam czasami schabowe i coś trzeba z nimi zrobić. Proponuję prosty, szybki i smaczny sposób.

Składniki

  • ½ kg schabu
  • Olej do smażenia
  • Sól
  • Pieprz
  • Jajko
  • Bułka do panierki
  • Mąka pszenna do obtoczenia
  • • 1 słoik zasmażanej marchewki z groszkiem ( można zrobić samemu)
  • 15 dag sera żółtego

Przygotowanie

  1. 1. Mięso kroimy w plastry, rozbijamy i doprawiamy pieprzem oraz solą.
    2. Obtaczamy w mące pszennej.

  2. 3. Zanurzamy w roztrzepanym widelcem jajku.

  3. 4. Panierujemy w bułce tartej.

  4. 5. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron.

  5. 6. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.

  6. 7. Nakładamy na każdy kotlet zasmażkę.

  7. 8. Ser ścieramy na tarce o dużych oczach i posypujemy wierzch kotletów.

  8. 9. Zapiekamy chwilkę do rozpuszczenia się sera.
    10. Kotlety gotowe.
    11. Smacznego.

Komentarze do przepisu (5)

Nevermore 17 kwietnia 2019
Po całym dniu szaleństwa, teraz to dwa takie bym zjadł ;) Fajny pomysł, mniami :)
KulinarnaChwila 18 kwietnia 2019
a ocena?
Nevermore 18 kwietnia 2019
8+ może być na wieczór ;) Ostatnimi siły to piszę, ale co się nie robi dla przyjaciół ;p
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • ½ kg schabu
  • Olej do smażenia
  • Sól
  • Pieprz
  • Jajko
  • Bułka do panierki
  • Mąka pszenna do obtoczenia
  • • 1 słoik zasmażanej marchewki z groszkiem ( można zrobić samemu)
  • 15 dag sera żółtego
Składniki