Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Marchewkowa z pomidorami na ostro"
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 1048
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1321
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 12820
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 1048
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1321
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 12820
Składniki
Mięso umyj, włóż do garnka, zalej 1,5 l wody. Zagotuj, zdejmij szumowiny, gotuj 30 minut na małym ogniu. Marchew obierz, umyj, zetrzyj na tarce lub pokrój w kostkę. Dodaj ją do zupy. Dodaj liść laurowy, ziele angielskie, ostrą papryczkę, gotuj 20 minut.
Dodaj pomidory i przecier pomidorowy, chrzan, ocet, gotuj 10 minut. Wyjmij liść laurowy i ziele, dodaj tymianek. Zagotuj.
CZAS: około godzinyŹródło: Dobry Tydzień