Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Mandarynki z awokado"
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 106
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 37
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 422
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 106
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 37
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 422
Składniki
Awokado umyj pod bieżącą wodą, przekrój na połówki i usuń pestki. Miąższ obierz ze skórki, pokrój w grubsze plasterki. Sparzone mandarynki obierz ze skórki, usuń białą warstwę. Pokrój miąższ w plasterki. Rozłóż na talerzu na zmianę z plasterkami awokado. Pokrop sokiem z limonki.
Orzeszki piniowe zrumień na suchej patelni. Sałatkę polej oliwą. Oprósz solą i świeżo zmielonym pieprzem. Posyp uprażonymi orzeszkami piniowymi. Udekoruj kiełkami lub rzeżuchą.
Czas ok. 15 min; porcja – 240 kcal, cena 1,80 zł.Źródło: Świat kobiety