Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Małe burgery owinięte boczkiem"
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 566
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 36
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 70
Makaron z pomidorami to świetny pomysł na lekki obiad czy kolację. Danie jest...
Odsłon: 33
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 332
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 566
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 36
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 70
Makaron z pomidorami to świetny pomysł na lekki obiad czy kolację. Danie jest...
Odsłon: 33
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 332
Składniki
Mielone mięso przełóż do miski i wymieszaj z parmezanem, czosnkiem, suszonym oregano, pieprzem, solą i musztardą francuską. Wbij jajko i dokładnie połącz. Do wymieszanego mięsa wsyp trochę mąki (tak, aby ciasto nie było zbyt rzadkie). Całość dokładnie połącz.
Z mięsa uformuj kulki wielkości orzecha włoskiego, lekko spłaszcz je dłońmi. Każdą kulkę obtocz w bułce tartej i owiń plasterkiem boczku.
Na patelni rozgrzej olej. Na małym ogniu usmaż burgery ze wszystkich stron (około 5 minut, w zależności od ich wielkości).
Podsmażone burgery ułóż w wysmarowanej tłuszczem brytfannie. Piecz w rozgrzanym piekarniku w temperaturze 180 °C przez 30 minut. Co jakiś czas podlewaj je wypieczonym sosem.
Do burgerów możesz przygotować sos musztardowy. Danie podawaj z pieczonymi warzywami i frytkami.Źródło: Na żywo