Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Małdrzyki serowe"
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 23
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 616
Filet z kurczaka na młodej kapuście to prawdziwa uczta dla zmysłów, łącząca w...
Odsłon: 10556
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 23
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 616
Filet z kurczaka na młodej kapuście to prawdziwa uczta dla zmysłów, łącząca w...
Odsłon: 10556
Składniki
30 min • Porcja 230 kcal • Przepis na 2-3 porcje.
Ser ucieram z cukrem, cukrem waniliowym i jajkiem na puszystą masę. Stopniowo dodaję mąkę (tyle, żeby można było zagnieść ciasto).
Przekładam na stolnicę, wałkuję i za pomocą szklanki wykrawam placuszki.
Smażę je z obu stron na rozgrzanym oleju. Osączam na papierowym ręczniku z nadmiaru tłuszczu. Upieczone posypuję cukrem pudrem.Źródło: Kobieta i życie